9 жовт. 2009 р.

Зовнішні ящики

Sd.Kfz. 251 у виконанні A,B і C мали „окремі“ зовнішні трикутні в перерізі ящики, які розташовувалися над гусеницями. На фотографіях неважко побачити, що між ними і корпусом машини немає зазорів:


Інструкція моделі пропонує спочатку приклєїти ящики, а потім крило як єдине ціле до корпусу. Тому, очікуючи висихання чогось, я колись і приклеїв ці ящики. На їх нижній частині є спеціальні вирізи в які входять направляючі штифти:


Все виглядало гарно, поки я не спробував приміряти усе це до корпусу... Виявилося, що між ящиками і корпусом залишається помітна відстань. Весь цей час я думав, як краще вирішити цю проблему. Не те щоб ця машина вийде у мене дуже реалістичною, але такі відверті невідповідності я не хочу залишати. Спочатку я хотів приклеїти додаткові пластинки щоб ними закрити щілину між ящиками і корпусом. Вже навіть вирізав дещо з невикористаних деталей мого Хасеґавівського Pz.Kpfw. IV, але ці пластинки вийшли замалі і занадто товсті. Але щойно мене осяяла інша думка і за 5 хвилин я відколупав ці штучки за допомогою одного файного штрументу:


На щастя я наніс клей саме і лише там, де штифти входили в розрізи (див. рис. вище), так що я просто там розсвердлив і все роз’єдналося після лагідного прохання ножичком. Насправді це гарний урок: треба проглядати інструкцію наперед, але не просто так, а намагатися виявити можливі проблеми і „ризики“. Ризиком, в даному випадку, могло б бути „вирізи в ящиках можуть виявитися не достатньо глибокими і між ними та корпусом залишиться щілина“. Далі, ніщо не заважало б приклеїти спочатку крила до корпусу, потім спробувати ящики і поглибити, якщо треба, вирізи. Коротше, за даної ситуації я просто пошліфую поверхні і так само приклею ящики під самий корпус. Амінь.

3 коментарі:

Mavisson сказав...

Гарна світлина. Гарна робота.:) Я здивований прискіпливістю автора. Але зрештою шедевр інакше не зробити.:)) Чекаємо наступних дописів.

Mavisson сказав...

А ще сумно визнавати, що Італері, яку колись рахував дорогою і якісною маркою, залишилася просто дорогою.

Савеленко сказав...

Ну, прискіпливість... Просто хочеться зробити модель, а не, як кажуть, іграшку.