30 квіт. 2013 р.

Зелений спід

Сьогодні я пофарбував нижню половину корпусу в зелений колір. Камуфляж, відомий як Buntfarbenanstrich, має бути трьохкольоровий: зелений (RAL 6007), жовто-земляний (RAL 8002) і брунатний (RAL 8010). Фото камуфляжу викладу потім, бо наразі мета лише почати знизу, де має бути лише зелене тло. Напередодні я придбав Валехо 019 „камуфляжну темно-зелену“ фарбу, яка має відповідати RAL 6007. Але так як модель маленького масштабу, то необхідно трохи цей колір освітлити. Для цього я на око зробив суміш з 028 „пісково-жовтим“.


Але спершу я вирішив також підготувати верхню частину корпусу для ґрунтування, щоб усе за один присід пофарбувати і поґрунтувати. Для цього залишалося приклеїти ще декілька деталей: ліхтарі, тримач антени і глушник. Глушник я трохи покращив, просвердливши дірку в викидній трубі, щоб воно хоч на щось було схоже.


Зрештою, я встановив фарбувальну кабінку і пофарбував зеленим низ, а потім поґрунтував верх і башту окремо. Заради експерименту я розчинив свою звичайну ґрунтовку Валехо (73.601) розчинником 71.361. Я сподівався таким чином зменшити певну зернистіть ґрунтовки, якою можна знехтувати в 35-му масштабі, але в 72-му, якщо пильно придивитися, то трохи видно. Навіть не знаю, чи це допомогло, але це дрібниця.


Наступний крок — причепити і пофарбувати колеса та гусениці прямісінько на корпусі.

1 коментар:

Тим сказав...

Я бы еще кое-чего добавил конечно же, но по сути сказано практически все.